söndag 22 december 2013

22:a december

2 dagar före jul och saker och ting börjar vara klara för julfirandet. Paketen är packade och klara, julgranen är köpt och nu är också knäcken kokad. Fastän jag är ur usel i köket klarade jag av att göra riktigt bra knäck. Det blev inte för hård eller för mjuk och den lossnar dessutom från pappret lätt. För er som kanske vill testa på att göra egen knäck här är receptet jag använde:

Ingredienser:
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 dl sötmandel 
eller 1 dl hasselnötkärnor
 
Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp smeten. Om du har en termometer kan du mäta när knäcken är färdig, vilket är vid ungefär 125-130 grader. Annars kan du testa med kul-testet, vilket går ut på att du häller lite knäck i ett glas med kallt vatten och om du kan rulla knäcken till en kula är knäcken färdig. Kolla den här sidan om du behöver mer hjälp med knäcklagandet: http://www.recepten.se/recept/knaeck.html

För att fira en av de sista söndagarna det här året, gick OK77 på en lånklänk/vandring. Vi klättrade upp och ner för alla backar och stup i närheten av Solvalla. Dessutom hittade vi en av våra "sevärdheter" som vi skulle hitta, vilken var ett grotta eller en cool hålighet i ett klippblock. Roligt att för omväxlings skull få sällskap då man tränar. Det har varit så ensamt att själv gå på långlänk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar