onsdag 11 december 2013

11:e december


Julen närmar sig med stormsteg och nu är det endast 13 dagar kvar till jul. För att fira jul brukar vi med scouterna ordna julfest, som avslutning på scouthösten. Den här julfesten ordnas i morgon. Traditionsmässigt igår det i programmet dubbningar, risgrynsgröt, pepparkakor och besök av julgubbenEftersom pepparkakor tyvärr inte växer på träd, måste vi baka dem idag. Vi samlades alltså några stycken scouter i grottan, vår kårlokal och bakade pepparkakor och julstjärnor. Före det här hade vi yrat omkring i Iso Omenas prisma i nästan 40 minuter för att hitta alla varor vi behövde. Nästa utmaning var att förflytta våra inköp: 18 liter mjölk, 6 kg ris, några kg (?) pepparkaksdeg och julstjärnedeg, till grottan. Som tur var vi alla unga och starka så det gick bra. Dessutom blev det ju en bra styrketräning!
Mästarbakarna Annica och Corinna satte genast igång med att baka så att mjölet strittade. Och bra blev det! (Blev nämligen så hungrig att jag måste smaka på en julstjärna för att inte svälta ihjäl...)

Eftersom ugnen i grottan är så enormt stor rymdes det c. 7 st julstjärnor på en plåt. Så för att grädda våra alla 80 st,som alla skulle vara i ugnen närmare 15 minuter, kan ni själv räkna ut hur många timmar det tog. Som tur gick pepparkakorna mycket snabbare att grädda, då de bara behövde vara 2 minuter i ugnen.
Hoppas det nu bara dyker upp många scouter med familj på julfesten i morgon så att vi inte bakade i onödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar