måndag 21 januari 2013

Don´t forget to smile


Varför skall finländare vara så buttra och inåtvända? Varför kan vi inte bara säga Hej till dem vi möter på gatan, eller den vi sätter oss bredvid i bussen? Tänk va många nya bekantskaper man skulle kunna skaffa sig om man bara tog modet till sig och öppnade munnen och sade Hej. Din samma tråkiga bussresa till jobbet eller skolan skulle varje morgon bli ny och spännande upplevelse.

Jag vet att det är ett stort steg för oss finländare att öppna munnen och börja en konversation men då finns det ett enklare steg man kan börja med. Du kan börja le. Le mot alla som du möter i morgon och du skall få se att du kommer att få åtminstone några leenden tillbaka. Leendet gör inte bara dig gladare utan också de som du ler åt. Dessutom får leendet dig att se mer attraktiv ut.

Om du tror att du vågar gå ett steg längre än att le, kan du börja säga Hej till busschauffören eller någon person du ser varje dag men du aldrig har pratat med. Effekten kommer att vara överraskande. Om du dessutom fortsätter med de här råden kommer du att märka att leendena och hälsningarna kommer att sprida sig och förhoppningsvis kommer vi att få ett lite mer öppen och en gästvänligare befolkning.

Kom ihåg att säga Hej!

1 kommentar:

  1. jag har bestämt mig för att le åt alla jag möter imorgon! <3

    SvaraRadera