fredag 15 november 2013

Chocolate a girls best friend

Såhär kan det gå då man inte har nån skola utan håltimme från klockan 9.30-13.00.

SEGA CHOCOLATE CHIP COOKIES

White chocolate chip cookies med hazelnut
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk mörksirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
Lite drygt ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 platta hackad vit choklad med hasselnöt

Milk chocolate chip cookies
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk mörksirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
Lite drygt ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 platta hackad mjölkchoklad, Fazer

Gör så här:  (båda sorterna)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Det behöver inte vara länge. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt (till mjölkchoklad cookina även kakaon) i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge. Tillsätt till sist den hackade chokladen genom att röra ren den i smeten.

Rulla bollar av smeten och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med handen så de blir ganska platta. Se till att det är avstånd mellan kakorna på plåten då de flyter ut en del. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 9-12 minuter. Det viktiga är att de inte blir övergräddade utan ta hellre ut dem för tidigt. De ska knappt ha fått någon färg, bara i kanterna. Principen är, stora kakor -längre gräddningstid, små kakor -kortare gräddningstid. Man får hålla koll på dem i ugnen helt enkelt. Låt de svalna på galler eller på bakplåtspappret på köksbordet.

Recepten är lånade från http://bliminjast.se/2012/november/sega-chokolate-chip-cookies.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar